Znanje i podrška

Ravne na Koroškem: dvije nove elektrane u zaokruženome gospodarskom području

U Petrolu smo postavili dvije nove solarne elektrane na zaokruženome gospodarskom području Željezare Ravne, i to na krovovima proizvodnih objekata Kisikarna i Energetska zgrada. U okviru energetskih rješenja u industriji optimiziramo energetske sustave, pri čemu težimo uštedi energije, boljim uvjetima rada i većoj produktivnosti, a pritom vodimo brigu i o povećanju udjela obnovljivih izvora energije.

Na zaokruženome gospodarskom području Željezare Ravne na krovovima proizvodnih objekata postavili smo male fotonaponske uređaje mFE Kisikarna, snage 88,00 kWp, i MFE Energetska zgrada, snage 174,80 kWp, za proizvodnju električne energije iz sunčeve energije. U dvadeset godina te će elektrane proizvesti više od šest milijuna kilovatsati električne energije iz obnovljivih izvora energije. Petrol će svu proizvedenu energiju upotrebljavati za vlastite potrebe i smanjiti emisiju ugljičnog dioksida za 126 t CO2 na godinu.

Ključni rezultati projekta jesu proizvodnja ekološki prihvatljive električne energije iz obnovljivih izvora, djelomična samodostatnost opskrbe električnom energijom i niže emisije CO2.

MFE Kisikarna

U uređajima MFE Kisikarna i MFE Energetska zgrada upotrijebljeni su:
•    fotonaponski moduli: LUXOR Solar GmbH, LX-400M/158-144+Eco Half Cell
•    optimizatori: SolarEdge P801, 800 W
•    pretvarači: SolarEdge SE 82.8 K
•    potkonstrukcije za fotonaponske uređaje: K2.

Obuhvat i prijenos podataka teče iz pretvarača na mrežni portal SolarEdge.

MFE Energetska zgrada


zastava EU
Projekt je proveden uz EU-ovo sufinanciranje, s namjenskim bespovratnim sredstvima EU-a za kohezijsku politiku. Projekt je 20 % sufinanciran iz javnog natječaja za sufinanciranje nabave i ugradnje objekata za proizvodnju električne energije iz sunčeve energije za razdoblje 2019. – 2022. (oznaka JR SE OVE 2019) u sklopu Operativnog programa za provođenje Europske kohezijske politike u razdoblju 2014. – 2020., prioritetne osi Održiva potrošnja i proizvodnja energije i pametne mreže, prioritetnog ulaganja Promicanje proizvodnje i distribucije energije iz obnovljivih izvora, specifičnog cilja Povećanje udjela obnovljivih izvora energije u konačnoj potrošnji energije.

Pomoć i savjetovanje

Pomoć i savjetovanje

Svjesni smo da je brz i izravan pristup željenim informacijama ključan. Ljubazni i stručni operateri rado će vam pomoći.

Poziv

Besplatan telefonski broj:

0800 10 55

Pozivi iz inozemstva:

+385 (1) 67 00 574

E-pošta

Opće informacije i podrška:

podrska.kupcima@petrol.hr

Petrol klub:

klub.hrvatska@petrol.hr

Poslovne kartice:

karticno@petrol.hr

Facebook poruka