Petrolej za peći

U suradnji s belgijskim proizvođačem nudimo vam "Premium Quality" gorivo-petrolej za peć "Qlima Extra" koje je namijenjeno grijanju na peći bez dimnog odvoda u zatvorenim ili otvorenim prostorima.

U sezoni grijanja nudimo vam petrolej na svim Petrolovim benzinskim postajama u Sloveniji i Hrvatskoj. Riječ je o gorivu koje već gotovo tri desetljeća razvija belgijski proizvođač koji je sa svojom robnom markom vodeći u opskrbi europskog tržišta. Visoka točka paljenja te niski sadržaj aromata i sumpora jamstvo su visoke kvalitete petroleja koji je prikladan za upotrebu u svim vrstama prijenosnih peći sa sagorijevanjem preko fitilja i preko elektroničkih peći. Kupnjom petroleja u Petrolu dodatno jamčimo visoke standarde kontrole kvalitete koju provodimo periodički u vlastitome međunarodno akreditiranom laboratoriju kako bismo mogli zajamčiti vrhunsku kvalitetu.

Prednosti petroleja

  • najviša moguća kvaliteta po najnižoj cijeni na hrvatskom tržištu
  • jamstvo sigurnosti zbog visoke točke paljenja, preko 65 ºC
  • nadzor i provjera kvalitete petroleja u međunarodno akreditiranom laboratoriju
  • ekološki prihvatljiva PET ambalaža atestirana je za gorive tvari
  • mogućnost povrata prazne ambalaže pri ponovnoj kupnji
  • različiti oblici boniteta u prodajnim akcijama na Petrolovim benzinskim servisima.
Rok trajanja i savjeti za upotrebu

Petrolej na dulje vrijeme gubi izvorne karakteristike sagorijevanja koje se s vremenom mijenjaju s protokom. To se do određene mjere može spriječiti ako gorivo stalno čuvamo na tamnom i hladnom mjestu. U slučaju neposrednog izlaganja goriva sunčevoj svjetlosti, ono brzo gubi svoju izvornu kakvoću. Pokazatelj neodgovarajuće kvalitete zbog nepravilnog spremanja goriva (ili isteka roka trajanja) obično je promjena u boji petroleja. Promjena boje petroleja iz narančasto-žute u smećkastu nijansu pokazatelj je neodgovarajuće kvalitete (uglavnom zbog nepravilnog spremanja goriva). Preporučeni rok trajanja je 4 mjeseca od otvaranja ambalaže, a stvarni rok trajanja je 36 mjeseci od datuma punjenja, a u slučaju pravilnog skladištenja petrolej je upotrebljiv i mnogo dulje.

Zbog jamstva vrhunske kvalitete, koju definiraju nizak udio aromata i sumpora, petrolej za peći “Petrol” pogodan je za sve vrste prijenosnih peći.

Njegova upotreba produžit će vijek trajanja vaše peći!