Ukapljeni naftni plin

Ukapljeni naftni plin (UNP) je energetski učinkovito i za okoliš ugodno gorivo koje omogućuje najveću iskoristivost tijekom izgaranja, gotovo bez gubitka topline.

OČITAJTE I POŠALJITE STANJE BROJILA

Omogućuje jednostavan prijelaz na upotrebu zemnog plina

Bez gubitaka topline

Velika iskoristivost kod izgaranja

PREDNOST UKAPLJENOG NAFTNOG PLINA

Pouzdanost

Kod upotrebe ukapljenog naftnog plina ne ovisite o mreži jer se plin pohranjuje u spremnik uz kuću. Nakon narudžbe dostavljamo ga autocisternom.

Čisti okoliš

Ukapljeni naftni plin izgara bez ostataka. Pritom nastaje najmanja količina tvari štetnih za okoliš jer se pretvara samo u vodenu paru i ugljikov dioksid.

Ekonomičnost

Jednostavna regulacija i detaljan pregled potrošnje. Iskoristivost tijekom izgaranja ukapljenog naftnog plina, u usporedbi s drugim energentima je najveća, a gubitaka topline gotovo da i nema.

Ušteda na prostoru

Uz sustav grijanja na ukapljeni naftni plin štedite na dragocjenom prostoru. Uređaji za grijanje UNP mali su i tihi. Za pohranu plina ne trebate dodatni prostor u kući jer je područje za pohranu plina izvan kuće i može se u cijelosti ukopati u zemlju.

Jednostavan prijelaz na zemni plin

Ako u budućnosti planirate prijelaz na upotrebu zemnog plina, prethodna odluka za UNP je najracionalnija. Tijekom zamjene energenta troškovi prilagodbe minimalni su jer uređaji i instalacije ostaju isti.

Po ukapljeni naftni plin na Petrol

Ukapljeni naftni plin spada u obitelj laganih ugljikovodika od kojih su najpoznatiji i najkorisniji propan i butan. Kao izvor energije učinkovitiji je od loživog ulja, ugljena ili drva. Zato prvom ugradnjom UNP-a ili obnovom sustava grijanja možete dosta i uštedjeti.

Provjerite cijene UNP-a i izračunajte svoj trošak narudžbe tog energenta u Petrolu.

Naročanje utekočinjenega naftnega plina
Naročanje utekočinjenega naftnega plina

Ukapljeni naftni plin možete naručiti pojedinačno ili na litre i tako ga i plaćate. Tijekom dostave ispostavljamo vam i račun koji plaćate gotovinom preko bankovnog naloga.

Tijekom postavljanja plinohrama možete se odlučiti i za montažu brojila za potrošnju plina. Na taj način UNP plaćate po stvarnoj mjesečnoj potrošnji i ne više nakon svake dostave. Stanje brojila možete poslati preko mrežnog obrasca.

Postavljanje plinohrama

Plinohram za utekočinjen naftni plin

Brinemo za cjelovito postavljanje sustava grijanja na ukapljeni naftni plin od početne ideje do postavljanja plinohrama. Uređujemo i vanjske plinske instalacije te protupožarne slavine na objektu. Plinohram vam dajemo u najam pri čemu možete izbjeći visoke troškove kupnje, a brinemo i za redovito održavanje i dostavu plina.

Tijekom postavljanja plinohrama možete se odlučiti i za montažu brojila za potrošnju plina. Na taj način UNP plaćate po stvarnoj mjesečnoj potrošnji i ne više nakon svake dostave.

Plinohram za utekočinjen naftni plin

Kontaktirajte nas

Petrol d.o.o.
Oreškovičeva 6/h, Otok, 10010 Zagreb