Ukapljeni naftni plin

Ukapljeni naftni plin (UNP) je energetski učinkovito i za okoliš ugodno gorivo koje omogućuje najveću iskoristivost tijekom izgaranja, gotovo bez gubitka topline.

OČITAJTE I POŠALJITE STANJE BROJILA

Omogućuje jednostavan prijelaz na upotrebu zemnog plina

Bez gubitaka topline

Velika iskoristivost kod izgaranja

PREDNOST UKAPLJENOG NAFTNOG PLINA

Pouzdanost

Kod upotrebe ukapljenog naftnog plina ne ovisite o mreži jer se plin pohranjuje u spremnik uz kuću. Nakon narudžbe dostavljamo ga autocisternom.

Čisti okoliš

Ukapljeni naftni plin izgara bez ostataka. Pritom nastaje najmanja količina tvari štetnih za okoliš jer se pretvara samo u vodenu paru i ugljikov dioksid.

Ekonomičnost

Jednostavna regulacija i detaljan pregled potrošnje. Iskoristivost tijekom izgaranja ukapljenog naftnog plina, u usporedbi s drugim energentima je najveća, a gubitaka topline gotovo da i nema.

Ušteda na prostoru

Uz sustav grijanja na ukapljeni naftni plin štedite na dragocjenom prostoru. Uređaji za grijanje UNP mali su i tihi. Za pohranu plina ne trebate dodatni prostor u kući jer je područje za pohranu plina izvan kuće i može se u cijelosti ukopati u zemlju.

Jednostavan prijelaz na zemni plin

Ako u budućnosti planirate prijelaz na upotrebu zemnog plina, prethodna odluka za UNP je najracionalnija. Tijekom zamjene energenta troškovi prilagodbe minimalni su jer uređaji i instalacije ostaju isti.

Po ukapljeni naftni plin na Petrol

Ukapljeni naftni plin spada u obitelj laganih ugljikovodika od kojih su najpoznatiji i najkorisniji propan i butan. Kao izvor energije učinkovitiji je od loživog ulja, ugljena ili drva. Zato prvom ugradnjom UNP-a ili obnovom sustava grijanja možete dosta i uštedjeti.

Provjerite cijene UNP-a i izračunajte svoj trošak narudžbe tog energenta u Petrolu.

Naročanje utekočinjenega naftnega plina
Naročanje utekočinjenega naftnega plina

Ukapljeni naftni plin možete naručiti pojedinačno ili na litre i tako ga i plaćate. Tijekom dostave ispostavljamo vam i račun koji plaćate gotovinom preko bankovnog naloga.

Tijekom postavljanja plinohrama možete se odlučiti i za montažu brojila za potrošnju plina. Na taj način UNP plaćate po stvarnoj mjesečnoj potrošnji i ne više nakon svake dostave. Stanje brojila možete poslati preko mrežnog obrasca.

Kod obračuna potrošnje UNP-a preko plinomjera za stanove  
•      Cijena do 31.03.2020. iznosi 17,99 kn
       (s uključenim PDV-om) po m3
•      Cijena od 01.04.2020.do 31.05.2020. iznosi 13,99 kn
       (s uključenim PDV-om) po m3
•      Cijena od 01.06.2020. do 30.09.2020. iznosi 14,99kn
       (s uključenim PDV-om) po m3

•      Cijena od 01.10.2020. iznosi 16,99kn
       (s uključenim PDV-om) po m3 do opoziva.

        

Postavljanje plinohrama

Brinemo za cjelovito postavljanje sustava grijanja na ukapljeni naftni plin od početne ideje do postavljanja plinohrama. Uređujemo i vanjske plinske instalacije te protupožarne slavine na objektu. Plinohram vam dajemo u najam pri čemu možete izbjeći visoke troškove kupnje, a brinemo i za redovito održavanje i dostavu plina.

Tijekom postavljanja plinohrama možete se odlučiti i za montažu brojila za potrošnju plina. Na taj način UNP plaćate po stvarnoj mjesečnoj potrošnji i ne više nakon svake dostave.

Kontaktirajte nas

Petrol d.o.o.

Oreškovićeva 6/h, Otok, 10010 Zagreb