Ukapljeni naftni plin

Ukapljeni naftni plin (UNP) energetski je učinkovito i za okoliš ugodno gorivo koje omogućuje maksimalnu iskoristivost tijekom izgaranja, gotovo bez gubitka topline.

OČITAJTE I POŠALJITE STANJE BROJILA

Omogućuje jednostavan prijelaz na upotrebu zemnog plina

Minimalan gubitak topline

Velika iskoristivost kod izgaranja

PREDNOST UKAPLJENOG NAFTNOG PLINA

Pouzdanost

Kod upotrebe ukapljenog naftnog plina ne ovisite o mreži jer se plin pohranjuje u spremnik uz kuću. Nakon narudžbe dostavljamo ga autocisternom.

Čisti okoliš

Ukapljeni naftni plin izgara bez ostataka. Pritom nastaje najmanja količina tvari štetnih za okoliš jer se pretvara samo u vodenu paru i ugljikov dioksid.

Ekonomičnost

Jednostavna regulacija i detaljan pregled potrošnje. Iskoristivost je tijekom izgaranja ukapljenog naftnog plina, u usporedbi s drugim energentima, najveća, a gubitaka topline gotovo da i nema.

Ušteda na prostoru

Uz sustav grijanja na ukapljeni naftni plin štedite na dragocjenom prostoru. Uređaji za grijanje UNP mali su i tihi. Za pohranu plina ne trebate dodatni prostor u kući jer je područje za pohranu plina izvan kuće i može se u cijelosti ukopati u zemlju.

Jednostavan prijelaz na zemni plin

Ako u budućnosti planirate prijelaz na upotrebu zemnog plina, prethodna je odluka za UNP najracionalnija. Tijekom zamjene energenta troškovi prilagodbe minimalni su jer uređaji i instalacije ostaju isti.

Po ukapljeni naftni plin na Petrol

UNP (ukapljeni naftni plin) za kućanstvo možete kupiti na našim maloprodajnim mjestima diljem Hrvatske gdje vam se nudi mogućnost kupnje UNP-a u plinskim bocama od 10 kg, 7,5 kg te kompozitnim bocama od 10 kg. Kompozitne boce vrlo su praktične za kućanstvo jer su lakše i prikladnije za prijenos do trošila u vašem domu te možete u svakom trenutku provjeriti količinu UNP-a u boci. Osim plina, na našim maloprodajnim mjestima možete kupiti i plinske boce.

Želite li dopuniti »kamp« boce (boce od 5 kg, 3 kg i 2 kg), možete nas posjetiti na našim maloprodajnim mjestima:

  • PM Banići na adresi Banići 37, 20232 Slano
  • PM Divoš na adresi Koče Popovića 9, 31216 Antunovac
  • PM Sveti Križ Začretje na adresi Pustodol Začretski 18 d, 49223 Sveti Križ Začretje.
Naročanje utekočinjenega naftnega plina
Naročanje utekočinjenega naftnega plina

U Petrolu možete naručiti UNP za vaše kućanstvo jer vršimo isporuke po cijeloj Republici Hrvatskoj. Isporuke se obračunavaju prema važećem cjeniku na dan isporuke te se trošak prijevoza za isporuku ne naplaćuje. Prilikom isporuke omogućeno vam je plaćanje:

  • gotovinom
  • karticom
  • karticama na rate (plaćanje Visom Premium do 5 rata, Dinersom do 6 rata).
 

Za narudžbe UNP-a te trenutačno važeće cijene ukapljenog naftnog plina po litri možete nam se obratiti na 0800 1055. 

Kod obračuna potrošnje UNP-a preko plinomjera za stanove cijena iznosi:

UNP CIJENA VRIJEDI OD VRIJEDO DO
PROPAN-BUTAN 16,99 kn/m3 1. 10. 2020. -

Spremnici plina za kućanstvo
 

Spremnici

Spremnici su posude za uskladištenje ukapljenog naftnoga plina, opremljene svom potrebnom opremom i u skladu su s valjanim hrvatskim tehničkim propisima.
Jamče sigurnu upotrebu plina za grijanje pri poštovanju sigurnosnih propisa (pravilnik TNP, NN). Korisnicima nudimo podzemne i nadzemne spremnike. Veličina spremnika određuje se s obzirom na predviđenu potrošnju plina i na raspoloživi prostor.

Najam plinskog spremnika za kućanstvo

Uz procjenu prodajnog predstavnika postoji mogućnost davanja spremnika u najam, čime kupac prije svega izbjegava visoke troškove nabave istih. Najmom spremnika preuzimamo brigu o svim zakonski određenim pregledima i  poslovima održavanja spremnika te osiguravamo sigurnu pohranu UNP-a u skladu s propisima.
 

Ponuda spremnika za kućanstvo

Petrol vam se nudi mogućnost izbora spremnika prema vašim potrebama i mogućnostima postavljanja u blizini vašeg doma. Prema tome, u ponudi imamo podzemne i nadzemne spremnike volumena 1750 l, 2750 l i 5000 l.
Prednost je podzemnih spremnika prije svega ušteda prostora jer je spremnik ukopan u zemlju te ne narušava okolinu.
Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na 0800 1055.

Održavanje opreme

Prilikom narudžbe plina u Petrolu, ukoliko ste vlasnik plinskog spremnika dužni ste dostaviti dokumentaciju prema Pravilniku o pregledima i ispitivanju opreme pod tlakom visoke razine opasnosti (NN 75/2020), o obavljenom:

  • vanjskom pregledu (svake dvije godine)
  • unutarnjem pregledu (svakih šest godina)
  • ispitivanju tlakom (svakih deset godina).

Također, prilikom narudžbe UNP-a kod nas, potrošač je obvezan dostaviti dokument o ispitivanju plinske instalacije na ispravnost i nepropusnost (potrošač je dužan obaviti ispitivanje prema Zakonu o zapaljivim tekućinama i plinovima (NN 108/95, 56/10) najmanje jednom  u 10 godina).

Kontaktirajte nas

Petrol d.o.o.

Oreškovićeva 6/h, Otok, 10010 Zagreb