Q MAX BENZIN 95

Najnovija generacija 95-oktanskog benzina, s učinkovitim višenamjenskim paketom dodatne opreme koji čisti i štiti motor. Bez olova i sumpora.

POTRAŽITE BENZISKU POSTAJU

Bolje izgaranje za nižu potrošnju

Čišćenje i zaštita motora od utjecaja okoline

Smanjene emisije i manji ugljični otisak

Ispitivanja provedena na motorima i terenu

Posebno prilagođen uporabi u benzinskim motorima

Bolje izgaranje za nižu potrošnju

Učinkoviti paket aditiva u gorivu Q MAX BENZIN 95 poboljšava ubrizgavanje goriva i time osigurava njegovo optimalno miješanje sa zrakom. Boljim izgaranjem povećavaju se snaga motora i ubrzanje te se poboljšava pouzdanost djelovanja. Posljedica je niža potrošnja goriva i poboljšana ekonomičnost vožnje.

Čišćenje i zaštita motora od utjecaja okoline

Q MAX BENZIN 95 s učinkom čišćenja „Clean up” uklanja već nastale naslage, a dodatnom zaštitom „Keep clean” održava čistoću motora i sprječava nastanak novih naslaga – posebno na injektorima i toplini izloženim dijelovima sustava napajanja. Učinkoviti antikorozivni dodaci osiguravaju dodatno zaštitu površina i produljuju životni vijek motora.

Smanjene emisije i manji ugljični otisak

Q MAX BENZIN 95 proizveden je u skladu s najstrožim europskim zakonodavstvom o zaštiti okoliša, bez olova i sumpora. Njegov suvremeni sastav utječe na smanjene emisije štetnih tvari u ispušnim plinovima i manji ugljični otisak u cijelom životnom ciklusu proizvoda („Life Cycle Assessment” odnosno LCA).

Q MAX BENZIN 95 Ispitivanja provedena na motorima i terenu

Ispitivanja motornog benzina Q MAX BENZIN 95 provedena su na motorima i terenu, a dokazana su i potvrđena brojna poboljšanja:

  • Do 3 % manja potrošnja goriva.
  • Do 5 % manje naslaga u komori za izgaranje.
  • Više od 100 % poboljšana čistoća usisnih ventila.
  • Od 55 do 75 % smanjeno vrijeme otvaranja mlaznica za ubrizgavanje.
  • Do 30 % smanjene emisije štetnih tvari u ispušnim plinovima.