Q MAX BENZIN 100

Najsuvremeniji motorni benzin s vrlo visokim oktanskim brojem koji omogućuje optimalno djelovanje motora u svim uvjetima, čime utječe na manju potrošnju, dulji životni vijek i maksimalnu snagu motora.

POTRAŽITE BENZISKU POSTAJU

Manja potrošnja za bolju ekonomiku vožnje

Maksimalna snaga i vrlo visok oktanski broj

Dulji životni vijek vašeg motora

Ispitivanja provedena na motorima i terenu

Proizveden za najzahtjevniju vožnju

Dulji životni vijek vitalnih dijelova motora i smanjena potrošnja

Redovita uporaba goriva Q MAX BENZIN 100 osigurava čistoću motora, a vitalne dijelove motora štiti od naslaga i korozije. Učinkovit višenamjenski paket aditiva osigurava optimalnije izgaranje goriva, što motoru omogućuje maksimalnu snagu, ubrzanje i smanjuje potrošnju.

Visok oktanski broj za maksimalnu snagu motora

Q MAX BENZIN 100 od drugih se motornih benzina razlikuje uglavnom po vrlo visokom oktanskom broju, iznad 100. To sprječava nenadzirano samozapaljenje goriva i time štiti vitalne elemente komore za izgaranje od oštećenja. Time je osiguran mirniji rad motora i veća snaga motora, također prilikom najvećih opterećenja.

Smanjene emisije štetnih tvari u okoliš

Q MAX BENZIN 100 ne sadrži olovo i sumpor.  Suvremeni sastav goriva u kombinaciji s aditivima optimizira proces izgaranja, što utječe na smanjene emisije štetnih tvari u ispušnim plinovima i doprinosi smanjenju ugljičnog otiska u cijelom životnom ciklusu proizvoda („Life Cycle Assessment” odnosno LCA).

Ispitivanja provedena na motorima i terenu

Ispitivanja motornog benzina Q MAX BENZIN 100 provedena su na motorima i terenu, a dokazana su i potvrđena brojna poboljšanja:

  • Do 4 % manja potrošnja goriva.
  • Više od 100 % poboljšana čistoća usisnih ventila.
  • Od 55 do 75 % smanjeno vrijeme otvaranja mlaznica za ubrizgavanje.
  • Do 5 % manje obloga u komori za izgaranje i gotovo potpuna zaštita površina od korozije i osjetno smanjenje štetnih spojeva u ispušnim plinovima.