Znanje i podrška

Aplikacija Petrol GO: Kojim sredstvima plaćanja mogu platiti?

Imate li već mobilnu aplikaciju Petrol GO? To vam omogućuje brzo plaćanje natočenoga goriva izravno iz automobila bez odlaska na blagajnu i najjednostavnije plaćanje kave, bez upotrebe žetona. Za plaćanje s pomoću mobilne aplikacije najprije dodajte odabrano sredstvo plaćanja: platnu karticu Petrol kluba , srebrnu poslovnu platnu karticu Petrol ili druge platne kreditne kartice Visa ili MasterCard, čak i ako niste član Petrol kluba.  

Jedna od glavnih funkcija koje nudi aplikacija Petrol GO jest brzo plaćanje robe i usluga, što znači da vam za točenje goriva ili izvrsnu Kavu na putu treba samo vaš pametni telefon.  

Postupak kupnje s pomoću aplikacije Petrol GO vrlo je jednostavan. Nakon što instalirate aplikaciju i u nju dodate odabrano sredstvo plaćanja, s pomoću nje možete npr. platiti natočeno gorivo. Kako? Prije nego što počnete točiti gorivo, skenirajte QR kod na agregatu za točenje kako biste aplikaciji javili odabrano mjesto točenja, a zatim potvrdite plaćanje unaprijed, natočite gorivo i na kraju ćete dobiti račun na svoj pametni telefon, nakon čega možete otići. Platit ćete točno onoliko goriva koliko ste natočili bez nepotrebne predautorizacije sredstava na vašem računu. Sve bez odlaska na blagajnu, izravno iz vašeg automobila

Aplikacija Petrol GO nije sredstvo plaćanja, nego vam omogućuje da sami odaberete kako ćete platiti uslugu. Dodavanje sredstava plaćanja, tj. kartica neopisivo je jednostavno i svatko to može učiniti. Čak i svi oni koji još nisu članovi Petrol kluba jer će aplikacija funkcionirati i ako je samo povežete sa svojom kreditnom karticom. 

Uređivanje i dodavanje sredstava plaćanja u aplikaciji Petrol GO

Uređivanje i dodavanje sredstava plaćanja koji su vam dostupni u aplikaciji Petrol GO neopisivo je jednostavno:   

  • Najprije otvorite mobilnu aplikaciju Petrol GO i u gornjemu lijevom kutu izbornika odaberite Sredstva plaćanja. 
  • Ako ste već dodali sredstva plaćanja, na ovoj ćete kartici vidjeti sva koji su vam dostupni. Sredstva plaćanja možete jednostavno unijeti ako to već niste učinili ili ako želite dodati nova. 

U mobilnu aplikaciju Petrol GO možete dodati platne kartice Mastercard i Visa. Za brzo plaćanje možete s aplikacijom povezati i srebrnu poslovnu platnu karticu Petrol.

U aplikaciju Petrol GO kao sredstvo plaćanja možete dodati, srebrnu poslovnu platnu karticu Petrol, Mastercard i Visu – čak i ako niste član Petrol kluba. 

Kartica Petrol kluba

S aplikacijom Petrol GO možete povezati Petrol klub karticu vjernosti. Kako dodati u aplikaciju Petrol GO, pročitajte ovdje. Ako u aplikaciju povežete svoju Petrol klub karticu, za svaku kupnju ćete dobiti Zlatne bodove vjernosti koje možete unovčiti za različite popuste i pogodnosti iz naše ponude. 

Kartica vjernosti Petrol kluba nema funkciju plaćanja, zbog čega se kao sredstvo plaćanja može odabrati samo ako na Petrol računu imate dovoljno kredita. Kredit možete položiti na svoju Petrol klub karticu zaustavljanjem na jednom od naših prodajnih mjesta, gdje će vam prodavači na blagajni učitati odabrani iznos na karticu s pomoću EAN crtičnog koda. Većinu usluga možete platiti kreditom na kartici vjernosti. 

Ostale platne ili kreditne kartice 

Aplikacija Petrol GO omogućuje vam dodavanje drugih sredstava plaćanja, kao što su npr. platne (debitne) ili kreditne kartice: 

  • MasterCard 
  • Visa 
  • Visa Electron 
  • N26 
  • Revolut 

Platna kartica mora imati opciju internetske kupnje, koja ovisi o dogovoru između izdavatelja platne kartice i korisnika. Slično je i što se tiče limita te načina upotrebe i plaćanja platnom karticom. 

U slučaju da ste u aplikaciju istodobno dodali jednu od navedenih kreditnih kartica i Petrol klub karticu, uz brzo plaćanje možete neometano skupljati Zlatne bodove vjernosti. 

Srebrna poslovna platna kartica Petrol

Korisnici aplikacije koji su vlasnici srebrne poslovne kartice Petrol i dalje će upotrebljavati aplikaciju kao fizičke osobe za sve kupnje drugim platnim sredstvima, nakon čega će dobiti Zlatne bodove i pogodnosti koje nudi Petrol klub. Srebrnu poslovnu karticu Petrol možete dodati u aplikaciju kao dodatno platno sredstvo kojim ćete platiti usluge koje omogućuje kartica: u slučaju srebrne kartice riječ je o uslugama koje omogućuje aplikacija (plaćanje goriva i plaćanje kave Na putu). Pravila srebrne kartice primjenjuju se i u aplikaciji, što znači da za ta plaćanja nećete dobiti Zlatna zrna, Zlatne kapi i Zlatne bodove jer su ona povezana s ugovorom i ugovornim pogodnostima. U povijesti plaćanja s pomoću aplikacije bit će prikazana dostavnica umjesto računa. 

Što ako nemam platnu karticu?

Aplikaciju Petrol GO možete upotrijebiti čak i ako niste vlasnik spomenutih kartica. Aplikacija je, naime, dostupna svima i može je preuzeti tko god želi. No imajte na umu da je upotreba aplikacije u tom slučaju prilično ograničena jer s pomoću nje ne možete izvršiti brza plaćanja. 

No i dalje ćete moći pristupiti informacijama o lokaciji pojedinačnih benzinskih servisa i vidjeti cijene goriva. Svi registrirani korisnici Petrolove aplikacije Petrol GO koji imaju uključene skočne obavijesti svakog će drugog ponedjeljka dobiti obavijest o cijenama goriva kako bi uvijek bili u tijeku s mogućim promjenama.

Pomoć i savjetovanje

Pomoć i savjetovanje

Svjesni smo da je brz i izravan pristup željenim informacijama ključan. Ljubazni i stručni operateri rado će vam pomoći.

Poziv

Besplatan telefonski broj:

0800 10 55

Pozivi iz inozemstva:

+385 (1) 67 00 574

E-pošta

Opće informacije i podrška:

podrska.kupcima@petrol.hr

Petrol klub:

klub.hrvatska@petrol.hr

Poslovne kartice:

karticno@petrol.hr

Facebook poruka