Centralizirani toplinski sustavi

Poslovnim partnerima nudimo cjelovito rješenje za centralizirane toplinske sustave (CTS) DISSy (Digital Intelligent Smart Systems) koje omogućuje uspostavu održivog poslovnog modela i razvoj centraliziranog toplinskog sustava kao dijela pametne gradske infrastrukture.

Kontaktirajte nas Preporuke
Provjerite ostala poslovna rješenja

Razvojem novih tehnologija sve većem broju povezanih uređaja te potrebama žitelja u urbanim centrima za dostupnim i čistim zagrijavanjem, trend razvoja digitalnih i pametnih mreža centraliziranih toplinskih sustava izrazito se povećava.

U Petrolu s ekspertnim uslugama koje pružamo u više od 40 centraliziranih toplinskih sustava (ukupno 15,5 GW optimalne toplinske snage) već nekoliko godina dokazujemo da centraliziranim toplinskim sustavima pomažemo u pametnom i inteligentnom razvoju.

Optimalnim rješenjima uređujemo cijeli proces CTS - proizvodnju, distribuciju i krajnju potrošnju toplinske energije ili njegov pojedini dio, kako bi upravitelju mogli omogućiti kratkoročno, srednjoročno ili dugoročno najbolje moguće rezultate u cijeni proizvedene toplinske energije, zaštiti okoliša i jedinstvenim nadzorom nad radom sustava.

Predvajaj


Trendovi razvoja CTS-ova

Europska komisija objavila je dugo očekivani "Clean Energy For All Europeans" paket dokumenata i smjernica koji je poznat i kao "Winter Package" – "Zimski paket" s kojim se poštuje Pariški sporazum o obvezama za smanjenje CO2 emisija, a dala je i smjernice za daljnju energetsku tranziciju usmjerenu prema čistijim i dostupnijim energetskim sustavima.

Trendovi i smjernice ukazuju na određene mjere u postojećim i novim centraliziranim toplinskim sustavima koje doprinose čišćem okolišu i ugodnijoj opskrbi, što se danas samo pomoću digitalizacije neće moći postići.

Pomoću neovisnih stručnjaka, istraživačkih institucija i priznatih akademskih institucija na području zagrijavanja urbanih sredina, zgrada i centraliziranih toplinskih sustava detaljno je istražena mogućnost realizacije smjernica Zimskog paketa.


Pomažemo u cjelovitom i održivom razvoju CTS-a

DISSy je cjelovito rješenje za postojeće i nove centralizirane toplinske sustave, utemeljeno prvenstveno na određivanju usklađenih mjera na području optimizacije investicija (CapEX) i na području optimizacije troškova (OpEX), koje istovremeno uzima u obzir sve važne zahtjeve za sustav na državnoj i zakonodavnoj razini s obzirom na EU zakonodavstvo i međunarodne standarde.

U Petrolu tražimo optimalna rješenja u fazama projektiranja, izgradnje i upravljanja sustavima.


Podržavamo vas u razvoju trajne i pametne infrastrukture u urbanim sredinama

Usluge DISSy obuhvaćaju tranziciju sustava u pametnu proizvodnju – DISPro (Digital Intelligent Smart Production), pametnu distribuciju – DISNet ((Digital Intelligent Smart Networks) i pametnu krajnju potrošnju – DISCo ((Digital Intelligent Smart Consumption), gdje uzimamo u obzir i analiziramo sve vidike djelovanja centraliziranih toplinskih sustava.

Koristimo najmodernije tehnologije, uključujući i sustave za prikupljanje, analizu i obradu poslovnih podataka - IoT platforma Tango, poslovnu inteligenciju (BI) i umjetnu inteligenciju (AI).

S DISSy uslugom stvaramo i implementiramo rješenja koja omogućavaju održivi poslovni model sustava, pri čemu uzimamo u obzir različite komponente i dijelove CTS-a:

  • Vlasničku strukturu - koncesiju, sustav vlasništva grada, države ili privatnog partnera te javnu komunalnu uslugu.
  • Način poslovanja – proizvodnja i distribucija, samo proizvodnja ili samo distribucija, samo isporuka, itd.
  • Izvore sustava i podešavanje rada - proizvodni izvori, distribucijska mreža, isporuka toplinske energije.

Kontaktirajte nas

Hrvatska

Savska Opatovina 36, 10000 Zagreb

eios@petrol.hr

Pomoć i savjetovanje

Pomoć i savjetovanje

Svjesni smo da je brz i izravan pristup željenim informacijama ključan. Ljubazni i stručni operateri rado će vam pomoći.

Poziv

Besplatan telefonski broj:

0800 10 55

Pozivi iz inozemstva:

+385 (1) 67 00 574

E-pošta

Opće informacije i podrška:

podrska.kupcima@petrol.hr

Petrol klub:

klub.hrvatska@petrol.hr

Poslovne kartice:

karticno@petrol.hr

Facebook poruka