Znanje i podrška

Zašto se u Petrol klubu isplati predati privolu za obradu osobnih podataka?

Jer vam samo tako možemo pisati o našoj ponudi i popustima u Petrol klubu i zato što tako možete ostvariti dodatne pogodnosti, nagrade i bolje cijene!

Kako bismo vam to mogli ponuditi, potrebna nam je vaša privola. Zašto, dakle, vjerovati Petrolu i pristati na obradu osobnih podataka za izradu profila?

Zato što:

  • Samo vam tako možemo slati e-poruke sa sadržajem Petrol kluba
  • Posjeti Petrolu mogu vam donijeti dodatne nagrade
  • Možete sudjelovati u izvlačenju za najpoželjnije nagrade
  • Dobivate pravo vjernih članova na dodatne pogodnosti i još više povoljnih kupnji

Dopustite nam da vam pišemo, bolje vas upoznamo i nagradimo za često posjećivanje Petrola te da vam ponudimo sve što vas najviše oduševljava – jeftinije i najpovoljnije.


U članku pročitajte:


Pogodnosti po vašoj mjeri i nagrade za vjernost

U Petrolu se članovima Petrol kluba koji su nam dali svoju privolu, trudimo ponuditi pogodnosti koje su najbolje prilagođene njihovim individualnim kupovnim navikama i interesima, a želimo vas i iznenaditi za blagdane koji su povezani s vašim spolom (na primjer 8. ožujka) ili mjesecom rođenja (dar za vaš rođendan).

Tako vam možemo ponuditi pogodnosti koje su upravo po vašoj mjeri i za koje na temelju dostavljenih osobnih podataka i na temelju prošlih kupnji smatramo da ih najviše želite.

Kako bismo za tu svrhu mogli obrađivati vaše osobne podatke, potrebna nam je vaša privola. S pomoću vaših podataka koje ste nam dostavili posredno ili neposredno, doznat ćemo kakav je vaš ukus i što vas zanima te tako kreirati vaš profil, na temelju kojeg ćemo za vas pripremiti personalizirane ponude i nagraditi vas za vjernost.

Kako mogu dati privolu za obradu osobnih podataka?

S primjenom Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), koja je donijela i zahtjeve glede davanja privola za obradu osobnih podataka, mnoge privole koje su vrijedile prije njezine primjene više nisu relevantne zbog načina na koji su dobivene. 

Budući da nam je sigurnost vaših osobnih podataka najvažnija, preciznije smo definirali privole za obradu osobnih podataka, odredili jasne svrhe obrade osobnih podataka te pojedince upoznali s dodatnim informacijama na temelju kojih mogu donijeti odluku hoće li nam povjeriti svoje osobne podatke. Stoga i oni članovi Petrol kluba koji su već dali svoju privolu prije stupanja na snagu Opće uredbe o zaštiti podataka pri upisu u Petrol klub, ponovo moraju dati svoju privolu. 

Privolu za obradu osobnih podataka možete, među ostalim, dati: 

1. U mobilnoj aplikaciji Petrol GO 

Privolu mogu dati i korisnici mobilne aplikacije Petrol GO, uz koju će posjet našim prodajnim mjestima biti još ljepši. Pronađite „Moje suglasnosti“ u izborniku pod „Korisnički račun“ i dopustite nam da vam izradimo i predstavimo personalizirane ponude, informiramo vas elektroničkom poštom ili provedemo istraživanje tržišta. Odaberite i način informiranja i spremite izmjene. 

2. Pozivom na besplatan telefonski broj ili elektroničkom poštom 

Privolu nam možete dati i pozivom na besplatni telefonski broj 0800 10 55 ili putem e-maila podrska.kupcima@petrol.hr

O svojim podacima odlučujete vi

O tome koje ćete podatke i informacije podijeliti s nama i za koju svrhu, odlučujete vi

Na primjer, dok pregledavate naše mrežne stranice, možete upravljati kolačićima i odlučiti hoćete li nam dopustiti pristup vašim podacima. Ako se na to ne odlučite, moći ćete se nesmetano koristiti mrežnom stranicom, ali zbog toga nećete moći pristupiti nekim stranicama i funkcijama na odabranoj mrežnoj stranici. Na sličan način možete upravljati svojim podacima i u Petrol klubu. Kao član kluba vjerojatno želite biti u tijeku sa svim pogodnostima koje u Petrolu redovito pripremamo za naše vjerne članove. 

Neke osobne podatke – ime, prezime, adresu itd. – već ste nam dostavili kada ste se učlanili u Petrol klub. Oni su nam potrebni za komunikaciju s vama, za neometano korištenje naših usluga. No potrebna nam je vaša privola za obradu osobnih podataka ako želite da obrađujemo vaše osobne podatke i za sljedeće svrhe: 

  • za profiliranje korisnika za pripremu personaliziranih ponuda svojih proizvoda i usluga preko elektroničke pošte, SMS-a, MMS-a, telefona ili obične pošte 
  • za izravni marketing u vezi s ponudom robe i usluga, informiranje o akcijskoj prodaji, pogodnostima i ostalim promjenama ili novostima 
  • za provedbu istraživanja tržišta o kvaliteti proizvoda i usluga te potrebama za dodatnim proizvodima ili uslugama. 

Privolu na profiliranje možete, naravno, poništiti u bilo kojem trenutku u aplikaciji Petrol GO.

A što je sa sigurnošću podataka?

S vašim podacima postupamo vrlo pažljivo i štitimo ih mnogobrojnim organizacijskim i logičko-tehničkim postupcima i mjerama kako bismo zajamčili sigurnost osobnih podataka. Stoga su vaši podaci u svakom trenutku zaštićeni od gubitka, uništenja, neovlaštene promjene, neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja. 

Danu privolu za obradu osobnih podataka moguće je u bilo kojem trenutku trajno ili privremeno, u cijelosti ili djelomično, opozvati pisanim zahtjevom na sljedeću adresu: Petrol d.o.o., Savska Opatovina 36, 10000 Zagreb, uz naznaku za ZOP«. Naravno, danim privolama uvijek možete upravljati u aplikaciji Petrol GO.

Razgovor

Pomoć i savjetovanje

Razgovor s operaterom

Pomoć i savjetovanje

Svjesni smo da je brz i izravan pristup željenim informacijama ključan. Ljubazni i stručni operateri rado će vam pomoći.

Poziv

Besplatan telefonski broj:

0800 10 55

Pozivi iz inozemstva:

+385 (1) 67 00 574

E-pošta

Opće informacije i podrška:

podrska.kupcima@petrol.hr

Petrol klub:

klub.hrvatska@petrol.hr

Poslovne kartice:

karticno@petrol.hr

Facebook poruka