Znanje i podrška

Znate li po čemu se gorivo Q Max razlikuje od drugih dizelskih goriva

HiTECH goriva, u koja ubrajamo sva Petrolova goriva s oznakom Q Max, razvijaju se u skladu s najnovijim trendovima i tendencijama u aditiviranju goriva. Njihovom upotrebom možemo povećati čistoću motora za 100 % i znatno smanjiti emisije. I još nešto: upotreba ovih goriva omogućuje manju potrošnju zbog njihova optimalnog djelovanja.  

U cijeloj automobilskoj industriji dizelski su motori u posljednjih 15 godina najviše napredovali u tehnološkom smislu. Njihov je razvoj ponajviše potaknula težnja smanjenju emisija – spojeva koji štete zdravlju i emisija CO2 koji prouzročuju zagrijavanje atmosfere i klimatske promjene.Razvoj dizelskih motora morala su pratiti i goriva koja su u proteklom desetljeću također prošla mnoga ograničenja te su poboljšana na mnoge načine.

Goriva Q Max
Goriva u funkciji zaštite i čišćenja motora

Ugradnja novih sofisticiranih sustava za pročišćavanje ispušnih plinova smanjila je količine sumpora koje ispuštaju automobili, a zatim i dovela do uvođenja goriva bez sumpora. Danas je to uvjet za ostvarenje najviših emisijskih standarda na vozilima, kao što su Euro5 i Euro6. Bilo je nužno pronaći alternativna rješenja za sumpor i njegovu funkciju podmazivanja motora. 

Osim toga, goriva sve više preuzimaju funkciju zaštite i čišćenja motora jer su se samo tako dugoročno mogli očuvati optimalni uvjeti u motoru uz minimalne promjene. 

Posljedično, na tržištu su se pojavila tzv. HiTECH goriva, čiji kapaciteti premašuju mogućnosti standardnih goriva. Riječ je o dodatno aditiviranim i prerađenim gorivima koji bolje štite dijelove motora i osiguravaju optimalan rad, što utječe na potrošnju, emisije, a samim time i ekonomičnost vožnje.    

Optimalno izgaranje znatno smanjuje emisije, a stalnom upotrebom goriva Q Max možete smanjiti potrošnju i do 4 %.

Manja potrošnja po prijeđenom kilometru s gorivima Q Max 

Skupini HiTECH goriva pripadaju sva Petrolova goriva s oznakom Q Max, u segmentu motornih benzina i dizelskih goriva. Razvijaju se u skladu s najnovijim trendovima i tendencijama u aditiviranju goriva te su nadograđena aditivima vrhunskoga svjetskog proizvođača AFTON Chemicals.

Goriva Q Max za 100 % povećavaju čistoću izvora napajanja i dijelova motora koji su prekriveni naslagama te sprečavaju nastanak novih.Upotreba učinkovitih deterdženata kao dodataka gorivu Q Max sprečava stvaranje naslaga na dijelovima motora (Keep Clean) i uklanja postojeće (Clean Up). Tako osiguravaju optimalan rad motora i procesa izgaranja na dulje vrijeme, što poboljšava ekonomičnost i pouzdanost u vožnji te naposljetku produljuje životni vijek dijelova motora.  

Optimalno izgaranje znatno smanjuje emisije, a stalnom upotrebom goriva Q Max možete smanjiti potrošnju i do 4 %. Svi navedeni učinci povećavaju pouzdanost rada motora te samim time smanjuju troškove po prijeđenom kilometru. 

Zašto, dakle, odabrati goriva Q Max?

Naša tradicija starija od 70 godina znači da u Petrolu, osim uhodanih prodajnih procesa prilagođenih kupcima, također raspolažemo vrlo učinkovitim sustavom kontrole kvalitete.

To podrazumijeva cjelovitu kontrolu kvalitete goriva u svim ključnim točkama lanca opskrbe i prodaje. Jamstvo pružaju naša dugogodišnja iskustva, iskusan tim naftnih stručnjaka, primjena najboljih europskih i svjetskih praksi i vlastiti akreditirani naftni laboratorij s referencama izvan granica Slovenije. Sirovine i konačne proizvode – goriva i srodne proizvode naftnog ili nenaftnog podrijetla – kupujemo isključivo od provjerenih svjetskih ponuditelja, a njihovu kvalitetu redovito usklađujemo sa zahtjevima tržišta i novim tehnološkim rješenjima.

Pomoć i savjetovanje

Pomoć i savjetovanje

Svjesni smo da je brz i izravan pristup željenim informacijama ključan. Ljubazni i stručni operateri rado će vam pomoći.

Poziv

Besplatan telefonski broj:

0800 10 55

Pozivi iz inozemstva:

+385 (1) 67 00 574

E-pošta

Opće informacije i podrška:

podrska.kupcima@petrol.hr

Petrol klub:

klub.hrvatska@petrol.hr

Poslovne kartice:

karticno@petrol.hr

Facebook poruka