Okolna odgovornost

Odgovornost prema okolišu predstavlja sastavni dio dugoročne energetske strategije Petrol trgovine.

Zato ona, osim osiguravanja odgovarajuće kvalitete goriva, sigurnog postupanja s energentima i izgradnje tehnički savršenih objekata, uključuje i razvoj proizvoda i usluga koji u najmanjoj mjeri opterećuju okoliš. U njih se sigurno ubrajaju razvoj i implementacija projekata za učinkovito iskorištavanje energije koje je grupa Petrol započela planirati još tijekom 2004. godine. 2005. godine već su počela s radom tri pogona: dva za dodatnu proizvodnju toplinske i električne energije te jedan za opskrbu toplinskom energijom i toplom sanitarnom vodom.

Grupa Petrol je tijekom 2005. godine istovremeno promovirala i značaj i prednosti racionalne potrošnje energije i u javnom sektoru. Intenzivno surađuje i s državnim, znanstvenim i istraživačkim ustanovama. Zajedno smo oblikovali programe očuvanja okoliša, primarne nacionalne projekte očuvanja okoliša, razvoj ekološki prihvatljivih tehnologija te poticali upotrebu obnovljivih izvora energije.

U okviru tih projekata tijekom 2005. godine potpisana je i dopuna ugovora o načinu sanacije odlagališta gudrona u Pesniškom Dvoru, a putem javnog natječaja odabrani su i izvođač sanacije i izvođač nadzora nad sanacijom odlagališta gudrona.

Novosti na području kvalitete goriva

Kvaliteta goriva na slovenskom tržištu postupno se prilagođava europskim standardima. U skladu s europskom direktivom 9870 EC i slovenskim pravilnikom o fizikalno-kemijskim svojstvima tekućih goriva od 1. travnja 2005. dopušteni sadržaj sumpora u motornim gorivima snižen je na najviše 50 mg/kg. Zahtjevima tog standarda u cjelini odgovaraju i goriva grupe Petrol.

Promijenili su se i zahtjevi povezani s niskotemperaturnim svojstvima dizelskog goriva u zimskom razdoblju. Zahtijevana sposobnost filtriranja goriva prema standardu SIST EN 590 s prethodnih minus 15 °C spustila se na minus 20 °C. Usprkos tome da odredbe tog standarda za ponuđače goriva u Sloveniji nisu obvezujuće, grupa Petrol ih u potpunosti ispunjava.

Kupcima je već tijekom studenog 2005. godine ponudila takozvani zimski dizel - dizelsko gorivo s poboljšanim niskotemperaturnim svojstvima.

Pomoć i savjetovanje

Pomoć i savjetovanje

Svjesni smo da je brz i izravan pristup željenim informacijama ključan. Ljubazni i stručni operateri rado će vam pomoći.

Poziv

Besplatan telefonski broj:

0800 10 55

Pozivi iz inozemstva:

+385 (1) 67 00 574

E-pošta

Opće informacije i podrška:

podrska.kupcima@petrol.hr

Petrol klub:

klub.hrvatska@petrol.hr

Poslovne kartice:

karticno@petrol.hr

Facebook poruka