Znanje i podrška

Kako dodati novu platnu karticu u aplikaciju Na putu?

Pročitajte kako dodati novo platno sredstvo u svoju aplikaciju Na putu: karticu Visa ili Mastercard te N26, Revolut ili Curve.

Tek nakon što u aplikaciju Na puti dodate sredstvo plaćanja, moći ćete je upotrebljavati uživajući u svim njezinim prednostima, odnosno plaćati bez odlaska na blagajnu i naručivati proizvode bez nepotrebnog zadržavanja na prodajnome mjestu.

Kako početi upotrebljavati aplikaciju Na putu, možete pročitati ovdje, dok su sredstva plaćanja koja možete upotrebljavati u aplikaciji navedena ovdje.

Dakle, kako u aplikaciju dodati novu karticu?

1. Otvorite izbornik u gornjemu lijevom kutu aplikacije i odaberite „Sredstva plaćanja”.

2. Povucite prstom ulijevo za prikaz kartice „Dodaj sredstvo plaćanja” na zaslonu s logotipovima Visa, Mastercard i poslovna kartica Petrol. Odaberite „Dodaj” i vrstu kartice koju želite dodati. U prikazani obrazac upišite svoje osobne podatke.

Riječ je o dodatnoj sigurnosnoj mjeri pri dodavanju svake nove platne kartice koju propisuje europsko zakonodavstvo

Pozor: budući da potvrđujete svoju istovjetnost, u obrazac morate unijeti podatke koje o vama ima vaša banka – izdavatelj platne kartice koju unosite u aplikaciju. 

U aplikaciju Na putu možete dodati platne kartice Visa i Mastercard te N26, Revolut i Curve. 

3. Upišite podatke o svojoj platnoj kartici 

Nakon potvrde podataka o svojoj istovjetnosti otvorit će se novi obrazac u koji upisujete: 

  • Broj kartice na prvoj stranici  
  • Ime i prezime na kartici  
  • Mjesec i godinu valjanosti te  
  • CVV ili CVC kod na poleđini kartice (tri znamenke)  

Klikom na „Dodaj karticu” provjeravamo valjanost kartice. Slijedi obrada podataka i preusmjeravanje na mobilnu aplikaciju banke za 3D secure potvrdu.  

Postupak je sličan kupnji preko interneta, kada vam banka pošalje obavijest o potvrdi plaćanja, koja se razlikuje od banke do banke.

4. Potvrdite provjeru kartice

Zatim će se u aplikaciji Na putu prikazati obavijest banke koja izdaje karticu i zahtijeva potvrdu plaćanja iznosa od 0 € ili 1 €. U slučaju plaćanja 1 €, iznos će odmah biti vraćen na vašu karticu jer je riječ o uobičajenoj provjeri kartice i tokenizaciji. 

Potvrdite plaćanje iznosa od 0 € ili 1 €.

5. Potvrdite dodavanje nove platne kartice

Pri povratku u aplikaciju Na putu još će se jedanput prikazati vaši ispunjeni podaci i gumb „Nastavi”. Odabirom gumba potvrđujete podatke i dodajete platnu karticu. 

Nakon uspješnog dodavanja platne kartice primit ćete obavijest od aplikacije. Vaša će kartica biti sigurno spremljena za daljnja plaćanja s pomoću aplikacije Na putu. 

Netom dodanu platnu karticu možete odabrati kao zadano sredstvo plaćanja, što znači da će pri plaćanju s pomoću aplikacije biti primarni izbor i spremna za plaćanje.

Pomoć i savjetovanje

Pomoć i savjetovanje

Svjesni smo da je brz i izravan pristup željenim informacijama ključan. Ljubazni i stručni operateri rado će vam pomoći.

Poziv

Besplatan telefonski broj:

0800 10 55

Pozivi iz inozemstva:

+385 (1) 67 00 574

E-pošta

Opće informacije i podrška:

podrska.kupcima@petrol.hr

Petrol klub:

klub.hrvatska@petrol.hr

Poslovne kartice:

karticno@petrol.hr

Facebook poruka