Znanje i podrška

5 razloga za postavljanje solarne elektrane

Razmišljate li o samostalnoj proizvodnji električne energije koju trošite u svojem kućanstvu? Put do vlastite solarne elektrane proteklih je godina bio kompliciran i povezan s mnogim administrativnim procesima, što je mnoge odvratilo od ove investicije. Danas je sve mnogo jednostavnije.

Jeste li ikad pomislili da električna energija za vašu toplinsku pumpu, klima-uređaj, hladnjak, računalo, pa čak i čeličnog ljubimca može biti besplatna? Sve je to moguće već danas ako postavite solarnu elektranu. Osim uštede za svoje kućanstvo, solarnom elektranom darujete prirodu.

Sve što morate učinite jest postaviti upit na našoj mrežnoj stranici, kao što je učinila sretna dobitnica u našoj nagradnoj igri kojoj smo omogućili kupnju solarne elektrane s popustom od čak 99 %.

Ako je krov kuće na kojoj želite postaviti solarnu elektranu prikladan, mi ćemo se pobrinuti za svu dokumentaciju i predati vam ključ solarne elektrane u ruke.  Navodimo pet razloga zbog kojih je to dobra odluka.

1. Briga za okoliš

U današnje vrijeme sve se više govori o dobivanju energije iz obnovljivih izvora jer broj stanovnika i potreba za energijom rastu, a ograničene su zalihe neobnovljivih izvora energije. Njihovo iskorištavanje sve je skuplje, a i znatno utječu na klimatske promjene zbog onečišćenja okoliša. Stoga nema sumnje da je obnovljiva energija budućnost. Sunce, vjetar, voda i biomasa ravnomjerno su raspoređeni u prirodi i nikad ih ne nedostaje, a energija koju proizvode na ekološki prihvatljiv način čista je.

Solarna energija održiv je i obnovljiv izvor kojeg ne manjka u Sloveniji. Riječ je o ekološki prihvatljivoj opskrbi električno energijom jer nema nusproizvoda pri pretvaranju solarne u električnu energiju. Dodatna je prednost solarnih elektrana to što ne onečišćuju vodu jer im nije potrebna za rad.

Naime, solarna energija najčišća je energija jer ne emitira stakleničke plinove, ugljikove dioksid ili druge štetne plinove koji nastaju izgaranjem određenih fosilnih goriva.  Stručnjaci procjenjuju da snagom samo jednog kilovata možemo smanjiti emisije CO2 za otprilike pola tone. Materijali od kojih su izrađene fotonaponske ćelije mogu se potpuno reciklirati nakon isteka životnog vijeka solarne elektrane.

U sat vremena na zemlju dopre više solarne energije nego što je svijet iskoristi u jednoj godini.

2. Sigurna investicija

Ulaganje u našu solarnu elektranu održiva je i sigurna investicija malog rizika. S obzirom na velik potencijal za iskorištavanje solarne energije u Sloveniji, u današnje je vrijeme mudro razmišljati o energetskoj samoopskrbi. Postavljanje kućne solarne elektrane upravo to će vam omogućiti.

Sve regije imaju dovoljno sunčanih sati tijekom cijele godine, a najsunčanija Primorska ima ih tek 15 % više od ostatka države. Budući da sunce pruža besplatan, održiv i neiscrpan izvor topline i svjetlosne energije, vlastitom solarnom elektranom sami proizvodite električnu energiju koju trošite u kućanstvu.

3. Besplatan izvor energije za grijanje

Sve se veći broj kućanstva grije toplinskim pumpama, što je ekološki, ali i financijski prihvatljivije za kućni proračun u usporedbi s drugim energentima. Svojom solarnom elektranom povoljno ćete je proizvoditi za vlastite potrebe. Odlučivanje za solarnu elektranu u kombinaciji s toplinskom pumpom za grijanje optimalan je izbor jer si time osiguravate besplatan izvor energije za grijanje.

To najbolje zna Ana Koroša, pobjednica naše nagradne igre koja je trajala od 10. lipnja do 31. kolovoza 2018.

U sklopu nje je prvih 100 kupaca Petrolove solarne elektrane dobilo priliku kupiti 99 % jeftinije. „Već nekoliko godina imao toplinsku pumpu kod kuće, a sad ćemo je napajati s pomoću potpuno nove Petrolove solarne elektrane koja je naš najnoviji dobitak”, oduševljeno je kazala sretna dobitnica nakon što smo joj uručili nagradu u siječnju 2019. 

To najbolje zna Ana Koroša, pobjednica naše nagradne igre koja je trajala od 10. lipnja do 31. kolovoza 2018.

U sklopu nje je prvih 100 kupaca Petrolove solarne elektrane dobilo priliku kupiti 99 % jeftinije. „Već nekoliko godina imao toplinsku pumpu kod kuće, a sad ćemo je napajati s pomoću potpuno nove Petrolove solarne elektrane koja je naš najnoviji dobitak”, oduševljeno je kazala sretna dobitnica nakon što smo joj uručili nagradu u siječnju 2019.

Želite li i vi besplatnu električnu energiju za kuhanje, rasvjetu i grijanje u svojem kućanstvu? Pošaljite nam upit za solarnu elektranu! 

4. Dugoročna isplativa investicija

Kupnja solarne elektrane dugoročna je investicija jer njezin predviđeni životni vijek iznosi otprilike 30 godina. Neka vas ne odvrati početna investicija jer ćete postavljanjem solarne elektrane dugoročno znatno sniziti troškove plaćanja iskorištene električne energije ili ostvariti veliku uštedu.

Financijski učinak odrazit će se na niže troškove električne energije, a cijene objekata opremljenih solarnom elektranom otprilike su 5 % više, stoga izračuni pokazuju da se ulaganje u solarnu elektranu po trenutačnim tržišnim uvjetima može povratiti nakon devet godina. 

* * *

Pomoć i savjetovanje

Pomoć i savjetovanje

Svjesni smo da je brz i izravan pristup željenim informacijama ključan. Ljubazni i stručni operateri rado će vam pomoći.

Poziv

Besplatan telefonski broj:

0800 10 55

Pozivi iz inozemstva:

+385 (1) 67 00 574

E-pošta

Opće informacije i podrška:

podrska.kupcima@petrol.hr

Petrol klub:

klub.hrvatska@petrol.hr

Poslovne kartice:

karticno@petrol.hr

Facebook poruka