Znanje i podrška

Vitrex – sinonim za čišćenje vjetrobranskog stakla

Robna marka Vitrex na tržištu je već više od 45 godina. U tom je razdoblju postala sinonim za sredstvo za čišćenje vjetrobranskih stakala i zaštitu stakala u automobilu u svim vremenskim uvjetima. Vitrex je tako postao pojam kvalitete i pouzdanosti. Jeste li znali da se radi o Petrolovu proizvodu? Osvojio je tržište svojom učinkovitošću i lakoćom uporabe, pa se njegovo ime počelo upotrebljavati kao opći pojam i danas uglavnom označava sredstvo za čišćenje vjetrobranskog stakla.

Riječ „vitreks“ pridružila se besmrtnim robnim markama koje smo usvojili u svoj svakodnevni rječnik, što se događa samo s prvima i najpopularnijima na tržištu. Iako je Vitrex već dugo s nama, to ne znači da je ostao onakav kakav je bio. Legendarna se tekućina pomladila, postala je ekološkija, dobila nekoliko različitih mirisa, i sada se može pohvaliti lijepo dizajniranim i ekološki prihvatljivim pakiranjem. Vitrex namjerava ostati kralj naših vjetrobranskih stakala.

Rođenje legende

Vitrex je slovenski proizvod koji se u Hrvatskoj počeo prodavati 2009. godine, a prvi trgovac koji ga je postavio na prodajne police bio je Petrol. S godinama je Vitrex postao prepoznatljiv proizvod i robna marka. Kad se rodila ideja o stvaranju Petrolovih proizvoda vlastitih robnih marki, Vitrex je bio prvi brend-proizvod. Petrol je tako novo tisućljeće započeo novom robnom markom Vitrex, zaštitio je i uvrstio među vlastite robne marke.

Vitrex

Izgled Vitrexa početkom ovog tisućljeća.

Vitrex sredstva za čišćenje

  • Nerazrijeđeno sredstvo za čišćenje Vitrex: naranča, limun i španjolska bazga

Vitrex je koncentrirano sredstvo za čišćenje vjetrobranskog stakla koje se dodaje u vodu za čišćenje vjetrobranskog stakla. Uklanja ostatke insekata, ulja i drugih nečistoća koje ometaju pogled kroz vjetrobransko staklo i time sigurnu vožnju. Sadržaj plastične boce dovoljan je za pripremu 10 litara otopine za čišćenje. Nalijte dio sredstva u spremnik i dopunite s devet dijelova vode. Puni se u PET plastične boce kapaciteta 1 l ili 3 l te u bačvu kapaciteta 50 l.

  • Razrijeđeno sredstvo za čišćenje Vitrex: naranča, vanilija, lavanda i summer hemp

Vitrex je pripremljeno sredstvo za čišćenje vjetrobranskih stakala, koje se koristi za čišćenje vjetrobranskog stakla. Uklanja ostatke insekata, ulja i drugih nečistoća koje ometaju pogled kroz vjetrobransko staklo i time sigurnu vožnju. Sadržaj plastične boce spreman je za upotrebu i ulije se u spremnik za čišćenje vjetrobranskog stakla. Puni se u PET plastične boce kapaciteta 3 l.

Proizvodi za zimu
  • Vitrex -20 °C: jabuka

Vitrex -20 °C s mirisom jabuke tekućina je za čišćenje vjetrobranskih stakala i njihovu zaštitu od smrzavanja. Čisti staklo i uklanja insekte te sprečava zaleđivanje vodenih mlaznica. Sadržaj plastične boce spreman je za upotrebu, nije potrebno razrjeđivanje vodom. Puni se u PET plastične boce kapaciteta 3 l.

  • Vitrex -38 °C

Vitrex je tekućina za čišćenje vjetrobranskih stakala i zaštitu od smrzavanja. Zimski Vitrex ima višestruko djelovanje: štiti od smrzavanja, sprečava zaleđivanje vodenih mlaznica, čisti staklo i uklanja insekte. Puni se u PET plastične boce kapaciteta 1 l ili 3 l te u bačvu kapaciteta 50 l.

Legendarna tekućina Vitrex pomladila se i postala ekološkija.

Briga za okoliš

Svake godine u svijetu proizvedemo 2,12 milijardi tona otpada jer u roku od šest mjeseci bacimo 99 % stvari koje kupimo. Ovi strašni brojevi mogu se smanjiti recikliranjem i „zero-waste“ načinom razmišljanja. To znači da nastojimo proizvesti što manje otpada i koristimo materijale koji se mogu ponovno upotrijebiti.

U Petrolu smo svjesni svoje odgovornosti prema okolišu, zbog čega djelujemo u održivom smjeru. Bez obzira na to koje proizvode ili usluge pripremamo, prilikom planiranja pridržavamo se načela koja se primjenjuju unutar naše tvrtke, a objedinili smo ih u našem Izvješću o održivosti. U svoje poslovanje uključujemo aktivnosti smanjenja biološkog otpada i ponovne upotrebe otpadnih materijala, u skladu s našim naporima za prelazak na društvo s niskim udjelom ugljika i kružnu ekonomiju.

Sve svoje robne marke razvijamo imajući na umu okoliš i naš planet, uključujući i Vitrex. Vitrex je kao Petrolova priznata robna marka bio među prvim proizvodima koji su prošli održive promjene.

U 2014. godini promijenili smo Vitrexov ambalažni materijal iz HDPE u lakšu PET ambalažu, čime smo značajno smanjili težinu plastike koja se koristi za pojedinačni proizvod. Tako smo u pet godina uštedjeli više od 150 tona plastike koja bi inače završila kao otpad.

Krajem 2019. godine na prodajne ćemo police uvesti i zimski Vitrex -38 °C, koji je dokazano iz obnovljivih izvora. Naime, za proizvod smo dobili međunarodni certifikat koji potvrđuje da je sredstvo za čišćenje 96 % na bazi biljaka. Vitrex na biološkoj osnovi po svojstvima je potpuno jednak klasičnom Vitrexu jer jednako dobro čisti i štiti vjetrobranska stakla od zimskih temperatura.

Promjenom ambalaže Vitrexa u lakšu PET ambalažu smanjili smo upotrebu plastike za više od 150 tona u pet godina.

PET plastične boce izrađene su od polietilen tereftalata, što znači da se mogu reciklirati. U većini zemalja PET ambalaža označena je brojem 1 unutar univerzalnog simbola za recikliranje, koji se obično nalazi na dnu ambalaže ili na etiketi. Vrlo je korisna sirovina za izradu novih proizvoda.

Gdje kupiti Vitrex?

Svaki put kada se zaustavite na Petrolovim benzinskim servisima, ne zaboravite pitati za sredstva za čišćenje vjetrobranskog stakla Vitrex. Prije nadolazeće zimske sezone preporučujemo da počnete što je prije moguće koristiti zimski Vitrex -38 °C, koji će spriječiti da vas preniske temperature iznenade prebrzo. Održavajte kristalno čist pogled na cestu i u ovo doba godine te posjetite Petrol.