Zgradarstvo

Partnerima pomažemo u ostvarivanju učinkovitog i ekološkog energetskog svojstva zgrada. U gradskoj općini Ljubljana osigurali smo godišnju uštedu od 1 milijun €, smanjili ugljični otisak za 3.000 tona ugljičnog dioksida, što je ekvivalent očuvanja 150.000 stabala.

Pogledajte rješenja

Energetska sanacija i upravljanje građevinskim zgradama

U svim vrstama zgrada osiguravamo optimalnu potrošnju energije i vode uz ostvarivanje odgovarajućih korisničkih standarda.

Tražimo optimalno investicijsko rješenje za energetsku sanaciju koja će odgovarati korisniku te brinemo za cjelokupni proces energetske obnove, što partnerima osigurava uštedu vremena i novca. Implementirane mjere neprestano nadziremo, a naš napredni programski alat cjelovitog upravljanja potrošnje energije i vode u objektima omogućuje vam sustavni pristup osiguravanju energetske učinkovitosti objekta.

Samoopskrba naselja i energetska obnova građevinskih zgrada

Gradovima i naseljima pomažemo pri održivom upravljanju izvorima. Osiguravamo stabilnu i pouzdanu opskrbu energijom i za udaljene lokacije bez uspostavljene energetske infrastrukture. Pomoću obnovljivih izvora energije omogućujemo lokalnu energetsku samodostatnost.

Kako bi potaknuli prijelaz u društvo s niskom razinom ugljika, školama, trgovačkim centrima, zdravstvenim domovima i drugim partnerima pomažemo pri održivom upravljanju građevinskim objektima i energetskom učinkovitosti. Izvodimo mjere učinkovite potrošnje energije i potičemo odgovorno postupanje s izvorima.

Ugovori o potrošnji energije

Ugovorna opskrba energijom i ugovorno osiguravanje uštede energije najčešći su ugovorni modeli izvođenja energetskih projekata.

Bitna prednost je da često nije potreban početni financijski kapital jer većinu investicijskih sredstava za provedbu mjera osigurava Petrol. Preuzimamo tehničke i ekonomske rizike za izvedbu i upravljanje projektima te jamčimo uštedu prilikom uporabe energenata s u odnosu na postojeće stanje.

Poslovna rješenja